Zorg en ondersteuning

logo zorg voor elkaar

Ondersteuning vanuit de Wmo

Heeft u problemen met uw gezondheid of kunt u zich niet meer (helemaal) zelf redden? Bijvoorbeeld met zaken als het huishouden, veilig wassen en douchen, dagstructuur, het overzicht houden of ergens naartoe gaan. Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ondersteunt de gemeente u in het zoeken naar oplossingen voor uw situatie. Dit gebeurt via het Zorgloket.

Contact Zorgloket

U kunt contact opnemen met het ZorgLoket in het gemeentehuis aan de Schoolstraat 1, Bedum. Geopend op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur. Telefoonnummer: 0595-437 437. U kunt ons bellen op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Jeugd en gezin

Heeft u problemen in uw gezin of vragen over de opvoeding van uw kind(eren)? Het Centrum voor Jeugd en Gezin Noord Groningen (CJG) is het centrale loket als u vragen heeft over opvoeden, opgroeien of zorg bij kinderen en jongeren. In het CJG werken gezondheids- zorg-, welzijns- en jeugdhulporganisaties samen om passende hulp te bieden aan u en uw kind. Lees meer...

Werk en inkomen

Bij Werkplein Ability kunt u terecht voor werk en advies bij het zoeken naar werk. Ook kunt u er een uitkering of bijzondere bijstand aanvragen.

Werkplein Ability is gevestigd aan het Ubbo J. Mansholtplein 2 in Winsum. U kunt contact opnemen via 0595-75 03 00 of via e-mail: balie@werkpleinability.nl. Zij zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. U kunt ook kijken op hun website: www.werkplein-ability.nl.

Zorg voor elkaar: dichtbij huis

Gemeenten zijn sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor een groot deel van de zorg en ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en opvoeding. De gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond pakken dit samen op. Lees meer...

Overzicht sociale voorzieningen

Op www.socialekaartgroningen.nl vindt u een overzicht van zorgaanbieders en sociale voorzieningen in de gemeente Bedum. U kunt ook andere gemeenten in de provincie Groningen bekijken.