Bedum Broest!

Onder de vlag 'Bedum Broest!' nemen de inwoners van Bedum afscheid van 'hun' gemeente. De gemeente Bedum gaat samen met De Marne, Eemsmond en Winsum vanaf 1 januari 2019 verder als nieuwe gemeente Het Hogeland. Daarmee komt een einde aan ruim 200 jaar zelfstandigheid. In 2018 staan allerlei activiteiten op het programma waarbij wordt stilgestaan bij het afscheid van Bedum. De activiteiten vinden vooral plaats in juni, september en november.

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten. Het programma is nog niet definitief. Kom dus geregeld even langs voor de meest actuele stand van zaken!

Juni: Sport

Het startschot voor 'Bedum Broest!' wordt in juni gegeven, deze maand staat in het teken van de sport. Naast traditionele evenementen als de Omloop van Bedum, het Beachvolleybaltoernooi, de Wandelvierdaagse en het Bedrijvenvoetbaltoernooi organiseren allerlei sportverenigingen clinics voor jong en oud.

 Direct aanmelden voor de sportweek? Klik hier!

September: evenementen

In september 'broest' Bedum ook de hele maand lang. Tijdens de Lichtweek, die een paar jaar geleden weer succesvol nieuw leven werd ingeblazen, zijn er tal van extra activiteiten. Zo kunnen belangstellenden 'sjouwen deur Beemer gebouwen'; een activiteit die door de Loopgroep Bedum wordt georganiseerd. De Lichtweek, die van 8 tot en met 15 september wordt gehouden, wordt afgesloten met een foodtruckfestival met livemuziek. Op 8 september tijdens de nationale Open Monumentendag kunnen monumentale gebouwen in de gemeente worden bekeken.

In september wordt ook de traditionele Walfridusvoettocht gehouden; een wandelevenement dat honderden deelnemers uit het hele land trekt. Sluitstuk van de activiteiten in die maand is het culturele en culinaire festival 'Mooi Bedum' op 22 september. 'Mooi Bedum' is een coproductie van de Kulturele Kommissie Bedum en Colourfull Hogeland.

 

November: muziek

Muziek is de rode draad tijdens het festival 'Bedum Broest!' op 3 november. Dan wordt in de Walfriduskerk in Bedum een compositie uitgevoerd waarin het leven en werk van de grondlegger van Bedum, de heilige Walfridus, centraal staat. In winkels en horecagelegenheden in en rond het centrum van Bedum is livemuziek te beluisteren. Hieraan doen tientallen Bedumer muzikanten en bands mee.

  • 3 november: Bedum Broest!-muziekfestival