De Waldadrift in Bedum wordt in de loop van 2016 opnieuw ingericht. De fundering van de weg wordt verbeterd en de weg krijgt een nieuwe asfaltlaag. Er komt ook nieuwe beplanting en de riolering wordt vernieuwd.

De weg moet dusdanig worden ingericht dat er een zo optimaal mogelijke veiligheid ontstaat voor de verschillende verkeersdeelnemers. De veiligheid van fietsers krijgt hierbij speciale aandacht.

Nog geen plannen

Er zijn nog geen definitieve plannen voor die herinrichting. De gemeente wil eerst antwoord op de vraag hoe het fietsverkeer op de relatief drukke weg een (vooral veilige!) plaats moet krijgen. Daarvoor heeft het bureau Royal HaskoningDHV een plan met daarin drie varianten ontwikkeld. U vindt dit plan op www.bedum.nl op de pagina herinrichting Waldadrift. Ook zijn de voor en nadelen van die varianten op een rij gezet.

Wat vindt u?

Het gemeentebestuur wil graag weten waar de voorkeur van u naar uit gaat. Uw voorkeur kunt u met dit formulier aangeven. Die voorkeur zien wij graag door gemotiveerd. U kunt tot 8 december 2015 reageren.