Bekendmaking Herindeling?

Onlangs werd een rapport gepresenteerd over een gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen. In dat rapport wordt aanbevolen om Bedum, De Marne, Winsum en een deel van Eemsmond te laten opgaan in een nieuwe gemeente: ‘Hogeland’.

De Bedumer gemeenteraad zal zich in april over herindeling uitspreken. Daarbij zal de mening van de bevolking ook worden meegenomen. In deze krant vindt u een enquêteformulier waarop u uw mening kwijt kunt. Dat kan tot 1 april. De enquête kan ook op www.bedum.nl worden ingevuld.

Het gemeentebestuur is erg benieuwd hoe u tegen een mogelijke herindeling aankijkt!

Naast de enquête kunt u ook meepraten over de plannen. We organiseren, samen met de verenigingen van dorpsbelangen, drie bijeenkomsten:

  • 25 maart: Bedum, Trefcentrum
  • 26 maart: Onderdendam, Zijlvesterhoek
  • 27 maart: Zuidwolde, De Kern

U bent er van harte welkom. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

De bijeenkomsten in Zuidwolde en Onderdendam zijn bedoeld voor de inwoners van Zuid- en Noordwolde en Onderdendam. Die kunnen met de leden van het college in gesprek.

De bijeenkomst is Bedum is voor alle inwoners van de gemeente. Voor die bijeenkomst zijn twee deskundigen uitgenodigd: Prof. Dr. Michiel Herweijer, bestuurskundige, en drs. Hayo Apotheker, oud-minister van en sinds 2012 burgemeester van de ‘fusiegemeente’ Súdwest Fryslân. Beiden zullen de voor en tegens van gemeentelijke herindeling belichten.

Ook u kunt uw mening daar laten horen. Graag zelfs! De avond wordt geleid door Henk ten Oever uit Westerbork. Hij was journalist voor onder andere het Nieuwsblad van het Noorden, de NOS, NCRV en RTV Drenthe. Het gemeentebestuur hoopt u te mogen verwelkomen.

Kaart met een markering op Gemeente Bedum