Bekendmaking Ere wie ere toekomt...

Op vrijdag 27 april jongstleden ontvingen maar liefst acht Bedumers een Koninklijke onderscheiding. Een recordaantal. Ik reikte deze uit aan inwoners die zich langdurig met hart en ziel inzetten voor een vereniging, een kerk, een instelling, een organisatie. Op vrijwillige basis.

Dat vrijwilligerswerk is onbetaalbaar. Het vormt, ik heb het al eens eerder opgemerkt, het cement tussen de stenen van de samenleving. Zonder de inzet van die honderden Bedumers, die met bezieling in de weer zijn voor de samenleving, vallen verbanden uit elkaar. Wordt het aanbod schraal. Wordt de samenleving minder 'samen'. U kent vast wel iemand die zich zo inzet. Een buurman. Een vriend. Een kennis. Een collega. Kijkt u eens om u heen. Als u  wilt weten of er mogelijkheden zijn om iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking te brengen, neemt u dan gerust contact met de gemeente. Aan de hand van wat basisgegevens kan al wel worden nagegaan of het de moeite waard is met zo'n  aanvraag aan de slag te gaan.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Paul Kremer, tel. 050-3018219/e-mail: p.kremer@bedum.nl. Laat u overigens niet leiden door mogelijke bescheidenheid van de persoon in kwestie. Ik heb op 27 april gezien dat ook de meest bescheiden vrijwilligers zo'n Koninklijk 'bedankje' achteraf toch wel heel erg op prijs stellen! 

 

Drs. H.P. (Henk) Bakker,

burgemeester van Bedum.

Kaart met een markering op Gemeente Bedum