Nieuwsbericht Woz-waarde en aardbevingschade

Gepubliceerd op: 02 maart 2015

De schade aan onroerend goed als gevolg van de aardbevingen in de regio heeft gevolgen voor de WOZ-waarde van die goederen. En daarmee ook voor de hoogte van de belastingaanslag. Eigenaren van onroerend goed hebben een brief van de gemeente ontvangen waarin uitgelegd wordt hoe schade kan worden gemeld. Een scan van het  schaderapport kunt u ons digitaal aanleveren via het formulier melden aardbevingschade.

Alleen schade die op 1 januari 2015 nog niet hersteld was komt in aanmerking voor aftrek! Als er een aftrek plaatsvindt op uw WOZ-waarde plaats vindt, geldt deze voor het belastingjaar 2015. Mocht de schade op 1 januari 2016 nog niet hersteld zijn of als u nieuwe schade heeft aan uw woning/bedrijf dan kunt u dit opnieuw melden. Deze schade zal dan in het belastingjaar 2016 (opnieuw) als aftrek op uw WOZ-waarde worden opgenomen.

Geen (digitaal) schaderapport?

Heeft u het schaderapport niet digitaal? Of heeft u schade maar geen schaderapport? Maakt u dan even een afspraak met één van onze medewerkers van Belastingen.  Dat kan per mail gemeente@bedum.nl  of telefonisch via 050-3018293.

Centrum veilig Wonen

Schade als gevolg van aardbevingen kunt u melden bij  www.centrumveiligwonen.nl. De schade melden per brief kan ook: Centrum Veilig Wonen, Postbus 45, 9900 AA Appingedam.

 

Uw taxatieverslag inzien

Wilt u uw taxatieverslag digitaal inzien? Dat is mogelijk als de aanslag op uw naam staat en u beschikt over DigiD.