Nieuwsbericht Wethouder Zwart neemt afscheid van BvgB-voorzitter

Gepubliceerd op: 11 oktober 2012

Wethouder Egbert Zwart van economische zaken heeft op donderdag  11 oktober afscheid genomen van voorzitter Jakob van Dijk van de Bedrijvenvereniging gemeente Bedum. Die laatste legde per 1 oktober zijn functie neer. Wethouder Zwart neemt afscheid van BvgB-voorzitter
Van Dijk was ruim 13 jaar voorzitter van de ondernemersvereniging. Zwart bood hem in zijn woning aan de Burchtstraat in Bedum namens het gemeentebestuur een boek met wandelroutes in de drie noordelijke provincies aan. “Een gezonde bezigheid én toepasselijk omdat je de geestelijk vader van de Walfridusvoettocht bent,” aldus de wethouder.

Zwart prees de oud-voorzitter  om zijn constructieve houding. “Jouw voorzitterschap stond vooral in het teken van samen de schouders eronder. In goed overleg problemen tackelen en zoveel mogelijk als eenheid, als ‘Bedum’, optrekken. Niet alleen ondernemend Bedum is je veel dank verschuldigd; de hele gemeenschap heeft profijt gehad van jouw kennis en vaardigheden. ”

Van Dijk op zijn beurt roemde het ondernemersklimaat in Bedum. “Dat is zonder meer goed. We hebben een makkelijk benaderbaar  en alert gemeentebestuur dat oog en oor heeft voor ondernemersbelangen. Dat betekent niet dat we het altijd roerend met elkaar eens waren maar we hebben samen altijd in termen van oplossingen gedacht. Hulde daarvoor.”

Van Dijk snijdt de banden met de BvgB niet helemaal door: namens de ondernemersclub blijft hij zitting houden in de werkgroep Internationale Betrekkingen die de samenwerking met het Poolse Zbaszynek en het Duitse Amt Peitz vorm geeft. Wie de voorzittershamer van hem overneemt, is nog niet bekend.