Nieuwsbericht Werkzaamheden aan wegen en brug bij Bedum

Gepubliceerd op: 01 mei 2012

De provincie Groningen en de gemeente Bedum voeren van woensdag 9 mei t/m vrijdag 25 mei diverse werkzaamheden uit bij de Ellerhuizerbrug over het Boterdiep bij Ellerhuizen (Bedum). De provincie voert reparaties uit aan de Ellerhuizerbrug en gaat de N994 opnieuw asfalteren. In dezelfde periode legt de gemeente Bedum nieuw asfalt aan. Tijdens de werkzaamheden is de provinciale weg N994 geheel afgesloten voor het verkeer tussen de aansluiting met de N46 (Eemshavenweg) en de rotonde in Bedum. Het fietspad en de fietsbrug blijven beschikbaar voor voetgangers en (brom-)fietsers. Tijdens de stremming wordt het verkeer met  borden omgeleid.

Ellerhuizerbrug

Uit onderzoek van de provincie Groningen blijkt dat de fundering van de ophaalbrug over het Boterdiep bij Ellerhuizen uit 1928 (rijksmonument) in matige staat verkeert. De landhoofden komen langzaam naar elkaar toe, waardoor de aansluitende wegen dreigen te verzakken. De provincie gaat daarom damwanden aanbrengen bij de Ellerhuizerbrug. De landhoofden worden vastgezet met ankers. De huidige stalen damwand, die nu in het Boterdiep staat, wordt na de werkzaamheden verwijderd. De maatregelen zijn tijdelijk; op de langere termijn wordt gekeken welke maatregelen nog meer nodig zijn.

Rotonde Bedumerbos

Tegelijk met de werkzaamheden aan de Ellerhuizerbrug wordt de rotonde bij het Bedumerbos opnieuw geasfalteerd. Dit valt samen met het asfalteren van de Groningerweg naar Ellerhuizen. Die weg is gestremd.