Nieuwsbericht Waarderingsroos voor team Bedumer Winterloop

Gepubliceerd op: 14 december 2017

De tweede Waarderingsroos voor vrijwilligersgroepen (periode november-december 2017) is toegekend aan het team van de Bedumer Winterloop. Op dinsdag 12 december overhandigde wethouder Menne van Dijk de roos namens de gemeente Bedum aan Klaes Hoekstra, voorzitter van het achtkoppige team dat deze jaarlijkse activiteit organiseert. De Bedumer Winterloop wordt in 2018 voor de achtste maal georganiseerd. De opbrengst komt volledig ten goede aan de kankerbestrijding.

Belangeloze inzet

Tijdens de uitreiking prees wethouder van Dijk het team om het vermogen zo'n grootse activiteit als de Winterloop in een dorp als Bedum te organiseren, met een belangeloze inzet voor een belangrijk doel. Klaes Hoekstra dankte de gemeente voor de ontvangen waardering en gaf aan dat dit mogelijk is door het relatief grote aantal vrijwilligers dat Bedum kent én door een gedreven team dat zich volledig inzet voor de goede zaak. Voor wie het gemist heeft: deelnemers en vrijwilligers zorgen met de Winterloop voor een geweldige opbrengst voor de kankerbestrijding (UMCG kanker research fonds), in 2017 was dit ruim 101.000 euro! In het eerste jaar was de opbrengst 13.000 euro.

3 februari 2018

Voor 3 februari a.s. staat de achtste editie op het programma, met dit maal ook een "stiletto run" oftewel: lopen op naaldhakken. Burgemeester Erica van Lente is hierbij ook aanwezig. Colourful Bedum doet ook weer mee, er is een benefit diner, een pubquiz – te veel om op te noemen: meer informatie vindt u op www.bedumerwinterloop.nl.

Wie verdient volgens u extra waardering?

De Waarderingsroos wordt elke twee maanden uitgereikt. Iedereen kan een vrijwilligersgroep aanmelden, voor de komende periode tot en met 31 januari 2018. Aanmelden kan via een formulier in de Bibliotheek. In februari wordt bekend gemaakt wie de derde Waarderingsroos ontvangt.

2017-12-12 Uitreiking waarderingsroos Bedumer Winterloop

Op de foto: Wethouder Menne van Dijk (rechts op de foto) reikt de Waarderingsroos uit aan het Team, van links naar rechts: Chris Slager, Wiebo Boer, Klaes Hoekstra, Bert Smit, Karen Poelstra, Olaf Kessels, Jan Kuiper en Gerieke Wiersum.