Nieuwsbericht Taalvrijwilligers gezocht

Gepubliceerd op: 07 februari 2017

De gemeenten Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond willen taalondersteuning gaan bieden op diverse plekken in de gemeenten en op korte termijn hiermee starten in de gemeente Eemsmond. Dit project is een samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder de gemeenten, Biblionet, Stichting Lezen & Schrijven, Noorderpoort, Werk op Maat, MJD en Werkplein Ability. De gemeenten zoeken taalvrijwilligers die één op één, of in kleine groepjes, mensen willen helpen om beter te leren lezen, schrijven, spreken of omgaan met de computer. Als taalvrijwilliger hoef je geen taalwonder te zijn. Het is wel belangrijk dat je geduld hebt en dat je het leuk vindt om mensen te helpen.

Ondersteuning voor taalvrijwilligers

Er wordt vanuit Stichting Lezen& Schrijven, het Noorderpoort en MJD ondersteuning geboden aan de vrijwilligers door middel van scholing, training en begeleiding. Als vrijwilliger bepaal je zelf hoeveel tijd je besteedt aan het vrijwilligerswerk. Dat kan variëren van een uur tot meerdere dagdelen per week. Taalvrijwilligers worden in eerste instantie gekoppeld aan mensen uit de gemeente Eemsmond. Belangrijk uitgangspunt is dat beide partijen een goed gevoel bij elkaar hebben.

Voorlichtingsbijeenkomsten op 14 en 28 februari 2017

Ben je geïnteresseerd om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan? Kom dan naar een van de voorlichtingsbijeenkomsten bij Werk op Maat aan de Industrieweg 7 in Uithuizen, op:

  • 14 februari is de inloop om 15 uur en start de bijeenkomst om 15.30 uur
  • 28 februari is de inloop om 19 uur en start de bijeenkomst om 19.30 uur.

Opgeven kan via mevrouw N. Huisman: nm.zonderman@noorderpoort.nl

Opgeven als vrijwilliger

Wil je je na de bijeenkomst opgeven als taalvrijwilliger dan volgt er een intakegesprek met mevrouw Huisman van het Noorderpoort (coördinator) en mevrouw J. Meijerink van de MJD (registratie). De intakegesprekken vinden plaats op maandag 6 maart en donderdag 9 maart. Na het intakegesprek volgt een training van 4 dagdelen, zodat je voldoende kennis en vaardigheden hebt om aan de slag te kunnen gaan als taalvrijwilliger. Deze training vindt plaats op de maandagochtend van 9.00 tot 12 uur bij Werk op Maat en start op 13 maart. De training wordt gegeven door mevrouw. N. Huisman.

Kun je niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn, maar u wilt toch taalvrijwilliger worden, dan kun je contact opnemen met mevrouw N. Huisman via nm.zonderman@noorderpoort.nl of telefoonnummer 06-25681763.