Nieuwsbericht Start kindergroep echtscheiding in Centrum voor Jeugd en Gezin

Gepubliceerd op: 16 januari 2013

Logo Centrum voor jeugd en gezin
Veel kinderen hebben te maken met een echtscheiding van hun ouders. Kinderen praten daar vaak niet over, terwijl ze wel behoefte kunnen hebben om zich te uiten en of hun ervaringen te delen. Voor deze kinderen organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Humanitas afd. ’t Hoogeland een spel- en praatgroep.

Groep om ervaringen uit te wisselen

De kindergroep is bedoeld voor basisschoolkinderen vanaf 8 jaar. In de groep worden spelletjes, bewegingsvormen en diverse creatieve activiteiten gedaan. Aan de hand hiervan kunnen de kinderen hun ervaringen over de scheiding van hun ouders met elkaar delen. Kinderen kunnen zo ervaren dat zij niet de enige zijn die gescheiden ouders hebben. De groep is geen therapiegroep maar bedoeld voor kinderen om ervaringen uit te wisselen. De groep wordt begeleid door twee vrijwilligers, die daartoe een speciale training hebben gevolgd.

De kindergroep start in maart. Er zijn zeven wekelijkse bijeenkomsten op de dinsdagmiddag van 15.30 – 17.00 uur. De groep is bedoeld voor kinderen uit Bedum. De locatie van de bijeenkomsten is het Centrum voor Jeugd en Gezin, Vlijt 6 in Bedum.

 

De uiterste aanmeldingsdatum is 1 februari 2013.

Aanmelding en informatie

Voor informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met:

Humanitas
Vera Andringa
Tel: (0595) 42 39 70 of 06 51 81 21 98
Mail: veraandringa@aol.nl

Jet Brom
Tel: 06 24 58 89 30
Mail: jetbrom@hotmail.com