Nieuwsbericht Start borstkankeronderzoek in gemeente Bedum

Gepubliceerd op: 05 juli 2011

Eind juli gaat het bevolkingsonderzoek borstkanker van start in de gemeente Bedum. De onderzoekswagen wordt geplaatst op het parkeerterrein voor ‘De Meenschaar’, Kapelstraat 9 in Bedum. Tot begin september worden de cliënten hier gescreend. De opkomst in de gemeente is hoog. In de vorige ronde gaf ruim 86% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Uitnodiging

Alle vrouwen van 50 tot 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis röntgenonderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Dit kan telefonisch of via de website van Bevolkingsonderzoek Noord.

Meest voorkomende vorm van kanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Bevolkingsonderzoek Noord:
www.bevolkingsonderzoeknoord.nl U kunt ook bellen of mailen met de screeningsorganisatie: Bevolkingsonderzoek Noord 0900 – 20 30 100, info@bevolkingsonderzoeknoord.nl