Nieuwsbericht Speciaal voor kinderen met een bijzondere broer of zus

Gepubliceerd op: 22 mei 2013

Logo Centrum voor jeugd en gezin
In september start in het Centrum voor Jeugd en Gezin een spel- praat- en deelgroep voor kinderen met een bijzondere broer of zus. Kinderen met een ‘bijzondere’ broer of zus groeien in meer of mindere mate op onder bijzondere omstandigheden. Het kan voor deze broers en zussen heel fijn zijn te bespreken wat dit voor hen betekent. Voor deze kinderen is er een cursus waarin zij samen met lotgenoten centraal staan.

Voor wie?

De Brussencursus is bedoeld voor basisschoolkinderen vanaf 8 jaar. “Brussen” zijn broertjes en zusjes van kinderen met een beperking. Een beperking kan zijn een chronische ziekte, een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking, of bijvoorbeeld een autisme spectrum stoornis of ADHD.

Waar en wanneer?

De Brussencursus start half september. Er zijn 7 wekelijkse bijeenkomsten op de woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur. De groep is bedoeld voor kinderen uit Bedum. De locatie van de bijeenkomsten is het Centrum voor Jeugd en Gezin, Vlijt 6 Bedum. Meer informatie vindt u op www.cjg.bedum.nl