Nieuwsbericht Schoolstraat Bedum gestremd voor doorgaand verkeer

Gepubliceerd op: 15 juni 2012

De Schoolstraat in Bedum is van woensdag 20 juni tot en met dinsdag 26 juni gestremd voor doorgaand verkeer. In die periode wordt de klinkerbestrating op de kruising met de Prof. Boermastraat en De Lijnbaan vervangen door asfalt. Dit gebeurt omdat omwonenden van de kruising klaagden over trillingsoverlast. De gemeente Bedum erkent het probleem en heeft besloten maatregelen te nemen.

Tijdens de stremming is doorgaand verkeer op de Schoolstraat niet mogelijk. Lijn 61 van QBuzz rijdt gedurende de stremming een andere route door Bedum. De haltes aan de Waldadrift, Schoolstraat en Molenweg komen te vervallen. Aan Boterdiep Oz – ter hoogte van de voormalige locatie van Vogelzang – komt een tijdelijke halte met voorzieningen voor fietsers.

 

Aansluitend op het werk aan de kruising in de Schoolstraat hebben nog andere wegwerkzaamheden plaats. Het wegdek van de Wilhelminalaan, de Molenweg, de Thedemastraat, de Waldadrift en Boterdiep Wz in Bedum en die van de Beckeringhstraat in Onderdendam wordt gerepareerd. Dit heeft verder nauwelijks gevolgen voor het wegverkeer.

 

Later dit jaar wordt het wegdek van de Schoolstraat tussen de Grotestraat en De Vlijt aangepakt. De klinkers daar worden dan opnieuw gelegd. Wanneer dit precies gebeurt, is nog niet bekend.