Nieuwsbericht Schoolkinderen planten bomen in Emmalaan Bedum

Gepubliceerd op: 10 maart 2014

Leerlingen van Dr. K. Schilderschool planten op woensdag 12 maart 50 bomen langs de Emmalaan in Bedum.  Dat gebeurt in het kader van de Nationale Boomfeestdag. De bomen, iepen, vervangen de lindes die langs de laan stonden. De oude bomen zijn onlangs gekapt omdat de conditie slecht was. De nieuwe boomsoort is gekozen door de straatbewoners. Die gaven met een overgrote meerderheid aan een voorkeur voor de iep te hebben.

De schoolkinderen worden die dag verwelkomd door wethouder Henri te Velde van Openbare Werken. Na de verwelkoming krijgen ze een les over ransuilen door leden van de Ransuilenwerkgroep. Die uilensoort is te vinden op het schoolplein van de Dr. K. Schilderschool en in de tuinen van de bewoners van de Emmalaan. Voorman Richard Ridder van de gemeentelijke groenploeg praat de kinderen daarna bij over de te planten iepen.

Rond kwart voor elf gaan de kinderen de bomen  daadwerkelijk planten. Ze krijgen daarbij assistentie van medewerkers van de gemeente en een groenbedrijf. Na afloop is er een hapje en een drankje voor de kinderen.