Nieuwsbericht Recht op ondersteuning, doe u zelf niet te kort!

Gepubliceerd op: 16 september 2015

Veel mensen laten (inkomens)ondersteunende mogelijkheden liggen. Op initiatief van Humanitas 't Hoogeland slaan verschillende organisaties de handen ineen om mensen op weg te helpen gebruik te maken van de regelingen door middel van het uitdelen en ophalen van kanskaarten. De officiële aftrap van de actie is op woensdag 23 september a.s. Bedumer wethouder Menne van Dijk ontvangt kanskaarten in zwembad De Beemden in Bedum en geeft ze door aan wijkbewoners die de kaarten rondbrengen in Bedum West.

KansKanskaartkaarten

Mensen die er wel voor in aanmerking komen, maken vaak geen gebruik van (inkomens)ondersteunende maatregelen. Samen met andere organisaties heeft Humanitas 't Hoogeland daarom het initiatief genomen om mensen er op te wijzen van welke regelingen ze gebruik kunnen maken. Deze regelingen staan vermeld op Kanskaarten. De kaarten worden woensdag 23 september rondgebracht en tussen 5 oktober en 18 oktober weer opgehaald. Dertig vrijwilligers vanuit de organisaties zoeken contact met de mensen die de kaart ingevuld hebben. Met de mensen die een kaart hebben ingevuld wordt overlegd of er kans is op (inkomens)ondersteunende maatregelen. Als dit het geval is, kunnen de organisaties de mensen begeleiden bij het indienen van de aanvragen.

Kinderen duiken kanskaarten op

Onder het motto "Iedereen moet het hoofd boven water kunnen houden. Inkomensondersteunende maatregelen helpen daarbij" duiken kinderen op woensdag 23 september om 12.30 uur kanskaarten op in  zwembad De Beemden in Bedum. Zij overhandigen de kaarten aan wethouder Menne van Dijk, die er voor zorgt dat bewoners van Bedum-West de kaarten rondbrengen in hun wijk.

Voor iedereen in het Hoogelandgebied

Na de vorige actie in Winsum en de huidige actie in Bedum worden de Kanskaarten ook in andere dorpen in het Hoogelandgebied De Marne en Eemsmond verspreid.