Nieuwsbericht Opening vernieuwde Arjen Robben Veld

Gepubliceerd op: 10 september 2015

Het bekende  Arjen Robben Veld is voorzien van een nieuwe kunstgrasmat en er is een watertappunt aangebracht. Het populaire voetbalveldje aan de Waldadrift in Bedum wordt op woensdag 16 september officieel weer in gebruik genomen. Dat gebeurt om 13.00 uur. De openingshandeling wordt verricht door Marjo en Hans Robben, de ouders van Arjen. De wereldvedette zet met een videoboodschap luister bij. Ook vertegenwoordigers van andere, bij de vernieuwing betrokken, partijen hebben een rol bij de openingshandeling.

Het Arjen Robben Veld werd in 2004 door de speler van Bayern München aan zijn geboorteplaats,  Bedum geschonken. De huidige  aanvoerder van het Nederlands elftal werd toen uitgeroepen tot 'Voetbaltalent van het seizoen 2002-2003'.

Vernieuwing grasmat en watertappunt

Na tien jaren intensief gebruik was de toplaag van het kunstgrasveld  aan vervanging toe. Om het gebruik van frisdrank door de jeugd te beteugelen, is bij het veldje een watertappunt aangelegd. Met de vernieuwing van de grasmat is in totaal 45.000 euro gemoeid. Na de openingshandeling start een schoolvoetbaltoernooi. Dat wordt jaarlijks georganiseerd door het Huis voor de Sport Groningen.

De gemeente  Bedum waardeert het dat de Cruijff Foundation,  Waterbedrijf Groningen en het Loket Leefbaarheid bijdragen aan de opknapbeurt. Sportwethouder  Jan-Willem van de Kolk heeft een uitgesproken mening over het Arjen Robbenveld: "Het veldje is een brandpunt voor de Bedumer jeugd.  Het biedt jongeren een grote stimulans om te sporten. Sporten is leuk, houdt je gezond en brengt de kinderen bij elkaar. Het Robbenveld ademt die doelstelling helemaal. Kinderen koesteren het, vooral ook omdat het een geschenk van Arjen zelf is. Maar ook volwassen Bedumers voelen zich  nauw betrokken. Zo heeft APB Bedum ervoor gezorgd dat we de totale financiering voor de verbetering rond hebben gekregen."