Nieuwsbericht Onderdendam weer deels 'op slot'

Gepubliceerd op: 21 januari 2011

Het autoverkeer kan van maandag 24 januari tot en met woensdag 26 januari geen gebruik maken van de Warffumerweg en de Winsumerweg in de bebouwde kom van Onderdendam. Deze worden gestremd in verband met asfalteringswerkzaamheden. Doorgaand verkeer richting Middelstum is wel mogelijk. Ook Qbuzz blijft gewoon rijden.

Definitieve asfaltlaag

De wegen aan de noordkant van het dorp werden half december weer opengesteld voor doorgaand verkeer. De wegen zijn nog niet voorzien van een definitieve asfaltlaag. Door de vorst en door het intensieve verkeer is de huidige asfaltlaag deels kapot gereden en zijn reparaties noodzakelijk. Die worden maandag tot en met woensdag uitgevoerd. Van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 januari hebben er werkzaamheden plaats op de Bedumerweg in het dorp. De weg wordt niet gestremd maar het verkeer kan er enige hinder van ondervinden. De op de Bedumerweg geplaatste snelheidsremmer wordt verplaatst. Die komt ter hoogte van de bushalte te staan. Die halte komt op een locatie, iets ten noorden van de huidige.

Werkzaamheden in voorjaar afgerond

De werkzaamheden in het dorp worden het komend voorjaar afgerond. Om een aantal wegen aan de noordkant van een definitieve asfaltlaag te voorzien, is dan een stremming voor doorgaand verkeer van ongeveer drie weken noodzakelijk.