Nieuwsbericht Zaterdag 1 april preventietruck Stop Woninginbraken in Bedum

Gepubliceerd op: 27 maart 2017

Op a.s. zaterdag 1 april is de preventietruck Stop Woningbraken in Bedum. Bij de preventietruck Stop Woninginbraken geven deskundigen van de politie en gemeente informatie en advies over inbraakpreventie. De preventietruck staat van 13.00 tot 17.00 uur op de parkeerplaats bij de Jumbo, bij de Burchtstraat.

Inbraakpreventie

De politie geeft bij de preventietruck adviezen om een woning beter te beschermen tegen inbraken en er zijn in de truck diverse folders over dit onderwerp. Zo kunnen inwoners zien wat zij zelf kunnen doen om een inbraak  te voorkomen of minder eenvoudig te maken voor de inbreker.

De dorpencoördinator en de coördinator Buurtbemiddeling zijn ook aanwezig bij de preventietruck om meer te vertellen over hun werkzaamheden.

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Burgemeester Erica van Lente "We vinden het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen. Bij de gemeente en politie hebben woninginbraken een hoge prioriteit. De politie doet er natuurlijk alles aan om inbraken op te lossen en de dader(s) aan te houden. Als inwoner kun je zelf ook maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat inbreken in je woning niet makkelijk is. Ik nodig alle inwoners van Bedum uit om een kijkje te komen nemen bij de preventietruck."

Tips

Tips voor preventie van inbraak zijn ook te vinden op politie.nl (onder het onderwerp 'Woninginbraak') of op www.politiekeurmerk.nl.