Nieuwsbericht Werving Snel Internet Groningen na zomervakantie ook in Bedum van start

Gepubliceerd op: 19 juli 2018

In de loop van september kunnen Bedumers die in bepaalde delen van het buitengebied wonen, kenbaar maken of ze een aansluiting willen op snel internet. Het gaat om 270 zogenaamde 'witte adressen'; daar is nu geen snel internet beschikbaar omdat providers een aansluiting als onrendabel beschouwen.

Dankzij subsidies en leningen van de provincie Groningen, Economic Board Groningen en de Nationaal Co├Ârdinator Groningen is het toch mogelijk deze adressen van snel internet te voorzien. Het project loopt naast Bedum ook in de andere gemeenten in de provincie. In totaal gaat het om ruim 13.500 adressen.

De inschrijving voor inwoners van Bedum begint vanaf 12 september. De 270 adressen worden dan per brief benaderd. Er worden ook informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerden belegd. Het bedrijf Rodin Broadband Groningen verzorgt de aanleg.

Om de aanleg van snel internet in de gemeente Bedum mogelijk te maken, is het zaak dat minstens de helft van de adressen wordt aangesloten. Aansluiting op snel internet is gratis als tijdens de wervingsronde die op 12 september start wordt ingeschreven. Als daarvan geen gebruik wordt gemaakt dan kan een aansluiting duizenden euro's gaan kosten.

Bedumers kunnen nu al kijken of zij voor een aansluiting in aanmerking komen. Ze kunnen dat checken op www.snelinternetgroningen.nl.