Nieuwsbericht Werken aan een heerlijke omgeving voor mens en dier in Bedum tijdens NL doet

Gepubliceerd op: 17 maart 2014

Samen met vrijwilligers gaat Landschapsbeheer Groningen op vrijdag 21 maart in het kader van NLdoet aan de slag in Bedum.  In het St. Annerheem, het parkje aan de St. Annerweg, worden onder meer appelbomen gesnoeid en een nieuwe vruchtboom aangeplant. Een mooie klus voor iedereen die graag een dagje buiten de handen uit de mouwen steekt of wel eens kennis wil maken met vrijwilligerswerk in het landschap. Goed onderhouden fruitbomen zijn in alle opzichten een aanwinst voor een buurt.  Wijkbewoners kunnen het hele jaar genieten van de geuren, kleuren en natuurlijk van de rijpe vruchten. Maar ook voor veel dieren zijn ze een paradijs. Door de rijkdom aan bladeren, bloemen en vruchten trekken ze veel vogels, vleermuizen en insecten als bijen. Vrijwilligers helpen dus niet alleen hun leefomgeving mooi maken, maar dragen ook bij aan de biodiversiteit in de buurt.

Doe mee

Landschapsbeheer Groningen begeleidt de werkzaamheden, geeft tips en uitleg over het hoe en waarom van het onderhoud en zorgt voor al het gereedschap. De organisatie maakt graag gebruik van de gelegenheid die NLdoet biedt om iets extra’s te doen voor de groene leefomgeving en mensen te interesseren voor dit vrijwilligerswerk. In Bedum is nog ruimte voor een aantal deelnemers. Mensen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden bij Landschapsbeheer Groningen of via de website NLdoet.

NLdoet

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds.  Met NLdoet geeft het fonds een collectieve impuls aan het vrijwilligerswerk in Nederland. Vorig jaar waren er ruim driehonderdduizend vrijwilligers actief tijdens NLdoet. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Fonds. Landschapsbeheer biedt behalve in Bedum ook klussen aan in Stedum, Vriescheloo en Leegkerk om mensen te laten ervaren hoe leuk vrijwilligers werk kan zijn.

Meer informatie

Meer informatie over de activiteit met Landschapsbeheer vindt u in de flyer. Er zijn meer leuke acties in Bedum tijdens NL doet, voor aanmelding of meer informatie kunt u terecht op de site van nl Doet.