Nieuwsbericht Waarnemend burgemeester Erica van Lente van Bedum wordt geïnstalleerd

Gepubliceerd op: 30 januari 2017

In een speciale raadsvergadering op woensdag 1 februari wordt waarnemend burgemeester Erica van Lente geïnstalleerd. Dat gebeurt door Commissaris van de Koning, René Paas. Van Lente (37) bekleedt het ambt tot 1 januari 2019. Dan fuseert Bedum met De Marne, Eemsmond en Winsum.

Drs. Erica van Lente werd geboren in Arnhem en groeide op in Lelystad. Ze studeerde in Enschede en Groningen. Van Lente was onder meer werkzaam voor Shell/NAM, de Gasunie en het agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken.

Ze werkt nu nog voor 'VerbindDrenthe', een organisatie die initiatieven op het gebied van snel internet in buitengebieden van Drenthe ondersteunt. Ook is ze lid van raden van toezicht van verschillende onderwijs en welzijnsinstellingen. Ze was van 2010 tot 2014 raadslid voor de PvdA in Groningen.

De raadsvergadering heeft plaats in de raadzaal in het gemeentehuis van Bedum en begint om 19.30 uur. Omdat het aantal zitplaatsen in de raadzaal beperkt is, kan de vergadering ook live worden gevolgd in de hal van het Bedumer gemeentehuis.

Na afloop van de vergadering kan de Bedumer bevolking kennis maken met de nieuwe burgemeester. Daarvoor is de hal van het gemeentehuis vanaf 20.30 uur voor het publiek geopend.