Nieuwsbericht Vier Burendag op 26 september

Gepubliceerd op: 23 juni 2015

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat u samen viert met uw buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Het is een dag waarop u gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Heeft u een plan voor deze Burendag? Bij het Oranjefonds kunt u hiervoor een bijdrage van €450,- aanvragen.

10 jaar Burendag

2015 is een bijzonder jaar. Burendag bestaat namelijk 10 jaar en dat mag gevierd worden! Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar bijna 1 miljoen mensen Burendag. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen het fonds mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 450,= in te dienen bij het Oranje Fonds om uw Burendagplan te kunnen uitvoeren. Dit jaar is het mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer u Burendag op 25, 26 of 27 september viert.