Nieuwsbericht Veteranendag op 20 juni in Winsum

Gepubliceerd op: 16 juni 2015

Op zaterdagmiddag 20 juni a.s. organiseren de gemeenten Bedum, De Marne, Loppersum en Winsum een Veteranendag voor hun inwoners. Het is alweer het 7e achtereenvolgende jaar dat de vier gemeenten dit samen doen. Dit jaar is Winsum gastgemeente. De bijeenkomst vindt plaats om 15.00 uur, in Zalencentrum De Hoogte.

Thema Srebrenica

Burgemeester Rinus Michels heet alle aanwezigen van harte welkom en spreekt zijn woorden van waardering voor de bijdrage van de (oud)militairen aan vrede, vrijheid en veiligheid uit. Omdat het dit jaar 20 jaar geleden is dat de val van Srebrenica was, is dit het centrale thema op deze middag. Gastspreker Ebel Dijkman vertelt alles over zijn ervaringen als voormalig maatschappelijk werker bij de Defensie, tijdens de val van Srebrenica. Verder is er voor de veteranen ruime gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Opgave mogelijk tot 17 juni a.s.

Alle veteranen die bekend zijn bij het Veteraneninstituut hebben deze week een uitnodiging voor de Veteranendag in Winsum ontvangen. Veteranen die niet bekend zijn bij het Veteraneninstituut, zijn uiteraard ook van harte welkom. Opgeven is nog mogelijk tot 17 juni a.s, per mail: afdelingssecretariaat@winsum.nl