Nieuwsbericht Regiotaxi Noord-Groningen

Gepubliceerd op: 17 oktober 2011

Woont u in een deel van de gemeente zonder frequente bus of treinverbindingen? Of rijdt de bus of trein ’s avonds en in het weekend minder vaak? Dan kunt u met de Regiotaxi van uw huis naar een bushalte of treinstation reizen. En is er geen rechtstreeks openbaar vervoer naar de plaats van uw bestemming? Dan kunt u met de Regiotaxi zelfs van deur naar deur reizen. Regiotaxi reserveert u minimaal een uur van te voren via telefoonnummer 0900-0911 (lokaal tarief). Ook met vragen over de Regiotaxi kunt u dit nummer bellen.

 Tarieven (2011)

Regiotaxi is ongeveer twee tot drie keer duurder dan het gewone OV. U betaalt een instaptarief en daarbij de gereden kilometers met een maximum van 25 km.  De rit moet contant met de chauffeur worden afgerekend.

  • instaptarief deur halte                                       € 1,60
  • reis per persoon per km. deur halte               € 0,30 (t/m 25 km.)
  • instaptarief deur-deur                                       € 2,40
  • reis per persoon per km. deur-deur               € 0,45 (t/m 25 km.)

Reist u met een groep dan ontvangt de tweede tot en met de achtste reizger 50% korting. Bij reservering van de rit vertelt de telefonist van de centrale u wat de reis kost. Voor Wmo-pashouders gelden speciale reisvoorwaarden en tarieven.

Meer informatie

Regiotaxi wordt gereden door UVO Vervoer en Personenvervoer Van Dijk op initiatief van de gemeenten in Noord- Groningen en het OV-bureau Groningen Drenthe. Bij de vervoerders kunt u een folder over de Regiotaxi krijgen. Meer informatie over het openbaar vervoer vindt u op internet (www.9292.nl) of telefonisch 0900-9292 ( € 0,70 per minuut)