Nieuwsbericht Proef met mobiel servicepunt mobiliteitshulpmiddelen in Noordoost Groningen

Gepubliceerd op: 29 maart 2017

Opening mobiel servicepunt door wethouder Joostens
Inwoners van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum, Eemsmond, Delfzijl, Appingedam en Loppersum (BMWEDAL) die gebruik maken van de WMO, kunnen straks voor kleine reparaties en onderhoud van mobiliteitshulpmiddelen allemaal terecht bij een mobiel servicepunt. Leverancier RSR, waar de gemeenten een contract mee hebben, zet hiervoor een bus in. Het Mobiele Service Punt is gestart in 2016 in enkele gemeenten. Inmiddels staat  de bus in alle gemeenten op een vaste plek, op een vast dagdeel per twee weken. Het inzetten van de bus is een proef en wordt in de tweede helft van dit jaar geëvalueerd.

Eerste reacties bijzonder positief

Wethouder Joostens, van de gemeente Delfzijl,  laat namens de gemeenten weten blij te zijn met dit initiatief: "Naast het telefonisch of per mail melden van een vraag of storing, kan men nu ook zonder afspraak terecht op een van de locaties waar het mobiele servicepunt staat. De eerste reacties van bezoekers zijn bijzonder positief. Er is onder andere veel vraag naar eenvoudige rolstoelen, het oppompen van een band en douchestoeltjes. Ook komt men  er gewoon voor een gezellig praatje." De wethouder laat daarnaast weten dat ook inwoners die geen gebruik van de Wmo terecht kunnen bij de Mobiele Service Bus: "Voor al onze inwoners wordt het op deze manier makkelijker om zolang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen."

Op een vast dagdeel en vaste locatie

In alle zeven gemeenten staat de bus tweewekelijks op een vast dagdeel op een vaste locatie. In Bedum staat de Mobiele Service Bus op donderdagen in de even weken van 13:30 tot 16:00 uur op de parkeerplaats van Alegundi Ilberi (Prof. Boermastraat 2, Bedum).

Op de website van RSR: www.rsr.nl is de meest actuele informatie over de Mobiele Service Bus te vinden.