Nieuwsbericht Open monumentendag op 14 september

Gepubliceerd op: 05 september 2013

Tijdens de landelijke monumentendag op 14 september kunt u tussen 13.00 en 17.00 uur verschillende monumenten bewonderen in Bedum. Op deze locaties zijn mensen aanwezig die u kunnen vertellen over de gebouwen. Deze dag staat in het teken van het thema 'macht en pracht' en is georganiseerd door de Stichting Kulturele Kommissie Bedum in samenwerking met de Historische Vereniging gemeente Bedum.

Te bezoeken gebouwen

Een bezoek kan worden gebracht aan het monumentale gedeelte van het Gemeentehuis (ingang raadzaal), De Meenschaar (Kapelstraat inclusief de bezichtiging van de onlangs heropende bibliotheek, de Walfriduskerk, de R.K. Kerk “Maria ten Hemel Opneming” beiden in de Grotestraat en de Goede Herderkerk aan de Schultingastraat. Deze laatste kerk is een Rijksmonument en in Amsterdamse stijl ontworpen door de Groningen architect E. Reitsma. Ook de voormalige lagere school waarin thans De Meenschaar is gevestigd en het Gemeentehuis zijn in Amsterdamse stijl ontworpen. Een aantal organisten is bereid gevonden tijdens de opening het orgel in hun kerk te bespelen.

Ook houdt de Historische Vereniging gemeente Bedum een boekenmarkt op het terrein van de Walfriduskerk. Op hun laatste boekenmarkt zijn de boeken voor een leuk prijsje te krijgen.