Nieuwsbericht Open huis Ter Laan 4

Gepubliceerd op: 26 juni 2013

Op zaterdag 29 juni kan het woningaanbod in de Bedumer nieuwbouwwijk Ter Laan 4 worden bekeken. Belangstellenden kunnen dan van 13.00 tot 15.00 uur terecht in een in aanbouw zijnde woning  aan Kuifeend in Bedum. Deze woning, van bouwonderneming Plegt Vos, kan dan ook worden bezichtigd.

In Ter Laan 4 zijn verschillende types nieuwbouwwoningen te koop in verschillende prijsklassen. Alle types worden die zaterdagmiddag gepresenteerd door de verschillende aanbieders: naast Plegt Vos is dat bouwbedrijf VDM. De gemeente heeft kavels voor vrijstaande woningen. Een financieel adviseur is die middag ook aanwezig. Er worden twee nieuwe woningtypes gepresenteerd, waaronder een levensloopbestendige koopwoning van onder de 200.000 euro.

Ter Laan 4 is een ruim opgezette wijk die nog volop in ontwikkeling is. Ongeveer een derde van de geplande 335 woningen is er inmiddels gerealiseerd. De verkopen in de wijk lopen, ondanks de crisis op de woningmarkt, nog steeds gestaag door. In 2012 werden er 15 woningen verkocht. Een aantal waarover de verkopende makelaar, nieuwbouwgroningen.nl, ‘bepaald niet ontevreden’ zegt te zijn. Dit jaar zijn er vier woningen verkocht en is er op drie een optie genomen.

“Het valt niet mee, hoewel er lichtpuntjes aan de horizon zijn”, zegt Chiel Oude Essink Nijhuis, verkoopmanager van Plegt Vos. “Het grootste gesomber lijkt achter de rug en de markt trekt heel langzaam wat aan. Ter Laan 4 het blijft heel behoorlijk doen.  Dat verbaast me niet: het is een erg aantrekkelijke, ruim en groen opgezette wijk waar iedereen iets van zijn gading kan vinden. Voor de toekomst ben ik redelijk optimistisch gestemd.”