Nieuwsbericht Op 3 november stopt de strippenkaart ook in Groningen en Drenthe

Gepubliceerd op: 05 oktober 2011

Vanaf 24 oktober 2011 is er geen strippenkaart meer te koop, vanaf 3 november 2011 worden ze niet meer geaccepteerd in de bus in Groningen en Drenthe. Hiermee is de geldigheid van de strippenkaart in heel Nederland verleden tijd.

OV-chipkaart

Het nieuwe vervoerbewijs voor heel Nederland is de OV-chipkaart. Deze kaart kan gebruikt worden in de bus, de trein, tram en metro. OV-reizigers kunnen een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen via de website ov-chipkaart.nl of, als internet een probleem is, met een aanvraagpakket dat te krijgen is bij de klantenservice van Qbuzz. Een anonieme OV-chipkaart is verkrijgbaar bij NS- en Arriva kaartautomaten, loketten van vervoerders en in sommige winkels.

Abonnementen

Papieren sterabonnementen blijven tot en met het einde van dit jaar te koop bij de bekende voorverkooppunten. Tijdens de hele geldigheidsperiode (ook in 2012) zijn deze te gebruiken in de bus in Groningen en Drenthe. Vanaf 2012 blijven sterabonnementen voor het reizen met de bus bestaan als ‘propositie’ op een persoonlijke OV-chipkaart.

Eurokaartjes

In de bus bij de chauffeur kunnen reizigers ook na 3 november een Eurokaartje blijven kopen (kosten € 1,50, € 4 € 6 of € 12 afhankelijk van de afstand).

Andere kaartsoorten

Kaartsoorten zoals de buurtbuskaartjes, P+R Citybuskaartjes en busbootbuskaart Schiermonnikoog blijven vanaf 3 november gewoon te koop.

Informatie

Voor vragen over de OV-chipkaart, abonnementen, tarieven e.d. kunt u terecht bij Klantenservice Qbuzz, telefoon 0900 - 72 89 965 (lokaal tarief) of via internet www.qbuzz.nl. Informatie over de OV-chipkaart in Groningen en Drenthe vindt u op www.deovchipkaartkomterbij.nl