Nieuwsbericht Ondernemers kunnen rotondes adopteren

Gepubliceerd op: 19 februari 2016

In navolging van andere gemeenten biedt ook Bedum bedrijven de mogelijkheid om een rotonde te 'adopteren'. Van die bedrijven wordt gevraagd het onderhoud voor rekening te nemen. In ruil daarvoor kunnen ze de rotondes dan op bescheiden schaal voor reclamedoeleinden gebruiken. Het gaat om twee rotondes in Bedum: die in de Groningerweg en die in St. Annerweg/Waldadrift. Ook de rotonde in de Groningerweg bij Zuidwolde kan worden 'geadopteerd'.

Via ondernemersvereniging BvgB  heeft de gemeente Bedum een oproep uitgedaan aan bedrijven in Bedum. Overigens kunnen ook niet-leden van de BvgB reageren. Bedrijven kunnen tot 1 april  aangeven of  er interesse bestaat in 'adoptie'. De bedrijven moeten voor die datum een inrichtingsplan voor de rotonde(s) inleveren. Dat plan wordt door de gemeente beoordeeld.

Het aanbod geldt in beginsel alleen voor bedrijven uit de gemeente Bedum. Mocht de belangstelling tegenvallen dan overweegt het gemeentebestuur om ook bedrijven van buiten Bedum de gelegenheid te bieden.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen het rotonde adoptieplan inzien. De gemeente hoopt met het plan een besparing op de onderhoudskosten te realiseren. Die kosten belopen op jaarbasis 1.300 euro.