Nieuwsbericht Nieuwe autolaadkraan voor openbare werken Bedum

Gepubliceerd op: 16 september 2015

Op dinsNieuwe autolaadkraandag 15 september reed een gloednieuwe Scania vrachtwagen het terrein van Openbare Werken van Bedum op. De nieuwe aanwinst wordt gebruikt door de plantsoenendienst en de wegendienst van de gemeente. Ook wordt hij ingezet voor de gladheidsbestrijding.

De Scania vervangt een 14 jaar oude DAF. De Zweedse machine, die in Zwolle is geassembleerd, kreeg de voorkeur van het personeel van Openbare Werken na uitgebreide tests van vier mogelijke kandidaten. Het personeel roemt vooral het zicht vanuit de cabine en de gemakkelijke, lage instap van de vrachtauto.

Een deel van de werkzaamheden aan de vrachtwagen heeft Scania in Bedum laten uitvoeren. De HIAB-kraan waarmee de Scania is uitgerust, werd in Bedumer vestiging van het Meppeler bedrijf aangebracht, evenals een stenengrijper. Ook autospuiterij Mourits uit Bedum leverde een aandeel: de laadbak werd er gespoten.

De vrachtwagen werd op 15 september aan de nieuwe eigenaar overgedragen. De sleutels van de auto werden door accountmanager Theo Houwerzijl van Scania overhandigd aan wethouder Johannes de Vries van Openbare Werken. Die gaf de sleutels op zijn beurt door aan chauffeur Fré van der Kooi.

Het is bij de levering van rijdend materieel gebruikelijk dat de leverancier een geschenk aan de nieuwe eigenaar overhandigt. Op verzoek van het personeel van Openbare Werken werd daarvan afgezien. In plaats daarvan werd 250 euro gedoneerd aan de Hartstichting. Scania Nederland waardeerde dit gebaar en verdubbelde de donatie aan dat goede doel.