Nieuwsbericht Let op: omwisselen trekkercertificaat kan nog tot 1 juli 2016!

Gepubliceerd op: 30 mei 2016

Heeft u een trekkercertificaat maar geen rijbewijs voor de auto? Wissel het certificaat voor 1 juli 2016 om voor een rijbewijs.

Hoe wissel ik die om?

Ga naar het  gemeentehuis om een 'eigen verklaring' op te halen. Deze verklaring kunt u invullen en opsturen naar het CBR. De verklaring kost € 32,80. Ook heeft u een formulier nodig van de RDW. Dit formulier kunt u ophalen in het gemeentehuis of downloaden via de site van de RDW, www.rdw.nl. Het ingevulde en ondertekende formulier stuurt u samen met het originele trekkercertificaat en een kopie van een geldig identiteitsbewijs naar de RDW. Heeft u een positief besluit van het CBR en de RDW ontvangen? Dan kunt u het rijbewijs met de categorie T aanvragen bij de gemeente.

Wat heb ik nodig voor de aanvraag?

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart)
  • Een kleurenpasfoto
  • Bankpasje of contact geld, de kosten zijn € 38,80

Wissel op tijd om!

De aanvraag voor je rijbewijs moet u voor 1 juli 2016 indienen bij de gemeente, anders is het niet meer mogelijk het trekkercertificaat om te wisselen. Wie te laat is, moet opnieuw examens doen om een trekkerrijbewijs te halen. Meer informatie vindt u op de website van het CBR. Met vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Bedum, telefoon 050 – 3018911 of burgerzaken@bedum.nl