Nieuwsbericht Koninklijke onderscheiding voor Bedumer Doede Douma

Gepubliceerd op: 26 april 2017

De heer Doede Douma (69) uit Bedum is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding op grond van zijn vrijwillige verdiensten voor onder meer kerk, school en natuurbescherming. In verband met zijn vakantie krijgt hij de onderscheiding op 1 mei aanstaande uitgereikt uit handen van burgemeester Erica van Lente.

De heer Douma was van 1983 tot 1990 voorzitter van het bestuur van de christelijk basisschool 'De Regenboog' in Bedum. In de periode 1991 tot 2000 vervulde hij verschillende bestuurlijke functies binnen de Christelijk Gereformeerde Kerk in de stad Groningen. Hij is daar nu nog actief als preeklezer. Sinds 1998 is de heer Douma actief voor de Vereniging Duurzame Landbouw Stad en Ommeland. Hij zet zich onder meer in voor de bescherming van (nesten van) weidevogels. Ook werft hij jongeren voor de vereniging. Vanaf 2007 is hij voorzitter van de Videoclub Bedum.

Douma is daarnaast bestuurlijk actief binnen verschillende modelvliegclubs, waaronder de Stichting Fly4U uit Drachten. Die organisatie verzorgt vliegdemonstraties voor onder meer ongeneeslijk zieke kinderen. Tot slot is de heer Douma als mantelzorger actief.