Nieuwsbericht Klik en Tik cursus gaat oefenen met Mijn Huis op Maat

Gepubliceerd op: 20 juni 2018

In de gemeenten Winsum, Eemsmond en Bedum worden "Klik en Tik" en "Digisterker" cursussen gegeven aan iedereen die digitaal vaardiger wil worden en met de computer wil kunnen werken. Binnenkort start een campagne om oudere inwoners te wijzen op het ouder worden en veilig, comfortabel en duurzaam thuis kunnen blijven wonen. Daartoe wordt de Huistest "Mijn Huis op Maat" aangeboden.

De Klik en Tik cursisten gaan tijdens de cursussen aan de slag met de online huistest van Mijn Huis op Maat. Dat levert dubbel voordeel op. Cursisten gaan op deze manier aan de slag met een persoonlijke praktijksituatie die hun relevante informatie oplevert. Via de huistest krijgen zij inzicht in hun woonsituatie en mogelijke verbeterpunten om daar zo lang mogelijk te blijven wonen.

Klik en Tik

Doel van de Klik en Tik cursussen is dat iedere Nederlander de basisvaardigheden kan leren om in de sterk veranderende maatschappij, ook digitaal, mee te komen. Tijdens de cursus wordt specifiek aandacht gegeven aan digitale contacten met de overheid. De cursussen worden gegeven in de bibliotheek. Inwoners kunnen zich hiervoor aanmelden bij de bibliotheek.

Klik en Tik cursus

Mijn huis op maat

Met de Huistest "Mijn Huis op Maat" kunnen bewoners hun woning nalopen op mogelijke verbeterpunten, om daar zo lang mogelijk te blijven wonen.

Online huistest

De online huistest is gratis en overigens voor iedereen toegankelijk via www.mijnhuisopmaat.nl. Na het invullen van de test krijgt de bewoner een woonadviesrapport met alle verbeterpunten en concrete oplossingen op een rijtje. Daarmee kan hij of zij concreet aan de slag gaan. Dat kan zelf in het geval van een koopwoning of wellicht samen met de verhuurder of woningcorporatie in het geval van een huurwoning. In het najaar wordt de online huistest uitgebreid met de mogelijkheid om deze thuis samen met een vrijwilliger via een huisbezoek in te vullen.