Nieuwsbericht Jeugdsportfonds ontvangt €10.000,- van Rabobank foundation voor BMWE-gemeenten

Gepubliceerd op: 18 augustus 2015

Alle kinderen van 4 tot en met 18 jaar moeten kunnen sporten. Dat is waar de BMWE-gemeenten zich samen met het Jeugdsportfonds hard voor maken. Rabobank Foundation ondersteunt dit op vrijdag 21 augustus a.s. met een donatie van € 10.000,-. Karl Pladdet, directeur particulieren van Rabobank Noord Groningen en Oetse Wijma, directeur particulieren van Rabobank Noordenveld overhandigen dan een cheque aan het Jeugdsportfonds, voor de vier gemeenten. De uitreiking is om 09.00 uur in het gemeentehuis van Bedum en gebeurt in aanwezigheid van de wethouders Mariette de Visser van De Marne en Jan-Willem van der Kolk van Bedum.

Kansen voor kinderen

Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan alle kinderen vanaf 4 tot 18 jaar, woonachtig in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Ouders die onvoldoende geld hebben om hun kinderen lid te laten worden van een sportvereniging, kunnen hier beroep op doen. Sporten is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek, mentaal als sociaal. Ook het concentratievermogen en de sociale vaardigheden nemen toe. Het geeft hen de kans om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij en hun toekomstperspectief te verbreden. Dankzij de donatie van Rabobank Foundation wordt een extra impuls gegeven aan de sportmogelijkheden voor kinderen in de vier gemeenten.

Aanvragen

De maximale vergoeding voor contributie en sportattributen bedraagt € 225,- per jaar. Professionals uit onder andere het onderwijs, de jeugdzorg en het maatschappelijk werk zijn de intermediairs voor het Jeugdsportfonds. Zij kennen de thuissituatie van het kind en kunnen een aanvraag indienen. Aanvragen kan eveneens via 'Leergeld het Hogeland'. Als een aanvraag is goedgekeurd, gaat het geld rechtstreeks naar de sportvereniging en/of naar de betreffende winkel. Meer informatie op www.jeugdsportfonds.nl

Een sportvoorziening voor kinderen werd tot 1 juli vergoed vanuit het Participatiefonds van de BMWE-gemeenten. Dit is nu overgegaan naar het Jeugdsportfonds. Het Participatiefonds blijft bestaan voor alle andere vergoedingen, waar ouders voor hun kind beroep op kunnen doen.

Rabobank foundation

De Rabobank Foundation, het landelijke maatschappelijke fonds van alle Rabobanken ondersteunt de missie van het Jeugdsportfonds om in 3 jaar tijd meer gemeenten aan te laten sluiten bij het Jeugd-sportfonds. Hiervoor heeft de Rabobank Foundation in totaal € 375.000,- beschikbaar gesteld. Met dit geld krijgt Jeugdsportfonds de mogelijkheid om in en samen met een gemeente een nieuw fonds te starten en daarmee kinderen een sportkans te bieden.