Nieuwsbericht Jan-Willem van de Kolk zet sporters met beperking in de bloemen

Gepubliceerd op: 21 juni 2018

Afgelopen dinsdag werden Fiepko Coolman en de broers Gertjan en Nico Groendijk onthaald in het gemeentehuis. Sportwethouder Jan-Willem van de Kolk zette de drie in de bloemen. Tijdens de nationale Special Olympics, die van 8 tot en met 10 juni in Doetinchem werden gehouden, zetten de Bedumers uitstekende prestaties neer.

Fiepko Coolman bemachtigde tijdens het zwemmen twee medailles: goud op de 50 meter schoolslag en zilver op de 50 meter vrije slag.

De skeelerende tweelingbroers Groendijk waren succesvol in hun tak van sport. Gertjan werd derde op de 500 meter; broer Nico legde beslag op de tweede plaats. Gedeeld zilver was er voor de heren op de 1000 meter.

Eind mei van dit jaar wisten de Groendijks de aandacht ook al op zich te vestigen. Tijdens het nationaal kampioenschap skeeleren, dat in Almere werd afgewerkt, won Nico een gouden plak op zowel de 500 als de 1000 meter. Gertjan deed het met zilver op die beide afstanden nauwelijks minder dan zijn broer.

Jan-Willem van de Kolk complimenteerde het drietal uitgebreid. Ook RTVNoord deed live verslag van de huldiging in de raadzaal. Het gezelschap ging daarna naar de Grotestraat. Daar werden de succesvolle sporters op het podium gehesen. Van de Kolk wees het publiek daar op de uitmuntende prestaties van de Bedumers. Dat reageerde met een enthousiast applaus.

2018-06-19 Huldiging SpecialOlympics

Op de foto (v.l.n.r.): Jan-Willem van de Kolk, Fiepko Coolman en Gertjan en Nico Groendijk.