Nieuwsbericht Inloopbijeenkomst op 23 november over huurwoningen Stadsweg in Onderdendam

Gepubliceerd op: 15 november 2017

Let op: Inloopbijeenkomst komt te vervallen (17-11-2017)

Eerder is aangekondigd dat er op 23 november een inloopbijeenkomst in dorpshuis Zijlvesterhoek in Onderdendam werd gehouden. Door omstandigheden komt dit te vervallen. Een nieuwe datum wordt later bekend gemaakt.

Geplaatst op 15-11-2017:

De huurwoningen aan de Stadsweg 10 t/m 24 zijn al geruime tijd geleden gesloopt. Vanuit Onderdendam is door de werkgroep HOO (nu GOO) actie ondernomen om tot een nieuwe invulling te komen. Zoals bekend ligt Onderdendam binnen het 'aardbevingsgebied'. In dit gebied worden de komende jaren veel panden versterkt en of vervangen. Daarbij dreigt de streekgebonden architectuur verloren te gaan en dit is voor een kern met een rijke historie als Onderdendam een verlies.

Ontwerpen geinspireerd op de regionale architectuur

Drie architectenbureaus hebben op uitnodiging van woningstichting Wierden en Borgen en de gemeente een ontwerp gemaakt voor zes huurwoningen aan de Stadsweg. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de regionale architectuur.

Inloopbijeenkomst op donderdag 23 november

De ontwerpen worden gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst op donderdag 23 november in het dorpshuis Zijlvesterhoek in Onderdendam (tussen 17.00 en 20.00 uur). U wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst te bezoeken. Middels een reactieformulier kunt u uw mening geven over de gepresenteerde plannen.

Meer informatie over het project vindt u op www.bedum.nl onder de buttons 'Plannen en projecten' – 'Streekgebonden architectuur in Noord-Groningen'.