Nieuwsbericht Hoe verbetert u de leefbaarheid in onze gemeente?

Gepubliceerd op: 04 maart 2015

Het Loket leefbaarheid ondersteunt leefbaarheidsinitiatieven inLogo loket leefbaarheid het aardbevingsgebied voor de negen gemeenten Appingedam, Bedum, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum. Het Loket behandelt aanvragen tot  €10.000,- van het Leefbaarheidsprogramma van de Dialoogtafel en het Leefbaarheid en duurzaamheidsprogramma van de NAM. Het loket is laagdrempelig en het is eenvoudig om een aanvraag in te dienen.

Eerste plannen krijgen geld

Sinds de oprichting van het loket is al een aardig aantal aanvragen gedaan. Inmiddels zijn de eerste verzoeken gehonoreerd: Ten Post kan rekenen op geld voor een nieuwe picknickbank, Hellum krijgt een bedrag voor een buitenspeelplaats en Loppersum voor een voetbalkooi. "We krijgen heel leuke plannen binnen die door veel bewoners worden gedragen", zegt Jan Boer die namens de Dialoogtafel trekker is van het Loket Leefbaarheid.

Een aanvraag indienen

Een aanvraag is mogelijk via de website van de Dialoogtafel www.dialoogtafelgroningen.nl. Hier vindt u de link naar het "loket leefbaarheid". Daar vindt u informatie over de criteria, procedure en aanvraag. Belangrijk is dat een ingediend project de leefbaarheid in een dorp of gemeenschap verhoogt en breed gedragen wordt.