Nieuwsbericht Historische Vereniging gemeente Bedum exposeert schilderij Piet Bakker

Gepubliceerd op: 15 september 2015

Uit handen Overhandiging schilderij Hans Rump (l.) aan Henk Bakker (r.)van Hans Rump, voorzitter van de Historische Vereniging gemeente Bedum, ontving Henk Bakker, burgemeester van Bedum een replica van een schilderij van de spoorbrug in Bedum. De gemeente krijgt het schilderij in bruikleen; bezoekers kunnen het bewonderen in de centrale hal van het gemeentehuis.

De replica is een geschenk van Ruud Vreeman, in 2014 waarnemend burgemeester van Groningen. Dit schilderij is onderdeel van zijn zoektocht naar Vreemans  familiegeschiedenis in Bedum. De grootvader van Vreeman was tijdens de laatste oorlog werkzaam in Bedum en bediende de spoorbrug.  Zijn vader zat in de oorlogsjaren ondergedoken in Bedum. De familie was bevriend met Piet Bakker. Hij maakte dit schilderij in 1944.

Meer informatie over het schilderij, de schilder en de zoektocht van Ruud Vreeman naar zijn familiegeschiedenis in de oorlogsjaren is behalve in de centrale hal van het gemeentehuis ook digitaal beschikbaar. Meer over de historie vindt u op de website van de Historische Vereniging gemeente Bedum: www.zoastwas.nl