Nieuwsbericht Groninger gedeputeerde het dak op voor Wij Willen Zon

Gepubliceerd op: 17 oktober 2011

De provincie Groningen en stichting Wij Willen Zon stonden gisteren op een dak in de stad Groningen om een gezin aan te sluiten op goedkope, duurzame zonnestroom. De provincie steunt hiermee de actie om het aantal daken met zonnepanelen in de provincie Groningen te vergroten. De stichting Wij Willen Zon lanceerde bovendien het aanbod om de allerlaatste partij zonnepanelen met toebehoren te bestellen voor een extra lage prijs: 25 procent goedkoper dan de prijs van een jaar geleden. De inschrijving sluit definitief op 11-11-11, de Dag van de Duurzaamheid.

Terugverdiend in 8,5 á 9 jaar

“Eigen zonnestroom is goed voor de portemonnee én goed voor het klimaat. De provincie beveelt zonnestroom daarom van harte aan, en helpt graag om deze actie onder de aandacht te brengen van onze inwoners", verklaart gedeputeerde energiebesparing Piet de Vey Mestdagh. De prijs van zonnepanelen via Wij Willen Zon is historisch laag geworden mede dankzij de pioniers van de collectieve inkoopactie. De panelen met omvormers zijn bij deze prijzen (zonder installatiekosten) in 8,5 à 9 jaar terugverdiend. Met de campagne Spring ook over! wil de stichting Wij Willen Zon de laatste partij zonnepanelen met toebehoren bestellen in het kader van de gezamenlijke inkoopactie die vorig jaar startte op de Dag van de Duurzaamheid, 11-11-10. Mensen die voor 11-11-11 hun bestelling plaatsen krijgen hun zonnepanelen met toebehoren geleverd in februari-maart volgend jaar.

Stichting Wij Willen Zon

Wij Willen Zon is een onafhankelijke stichting, speciaal opgericht voor collectieve inkoop van zonne-energie in Nederland. Door samen een zeer grote order te plaatsen voor zonnepanelen, kleuren tienduizenden zonnepanelen dit jaar de Nederlandse daken blauw, ook in Groningen.

Informatie voor Groningers

Meer informatie over de kosten, de beschikbare pakketten en de bedrijven in Groningen die de Wij Willen Zon-panelen kunnen installeren, is te vinden op actiesite www.wijwillenzon.nl/groningen. Kijk voor meer informatie over de campagne Ik Spring Over op www.ikspringover.nl.