Nieuwsbericht Gezocht: vrijwilligers voor huisbezoeken over woonadvies

Gepubliceerd op: 09 oktober 2018

De Huistest van Mijn Huis Op Maat is een test waarmee ouderen hun eigen woning kunnen checken op mogelijke verbeterpunten om daar zo lang mogelijk te kunnen blijven wonen. De test kan online op www.mijnhuisopmaat.nl worden ingevuld of samen met een vrijwilliger via een huisbezoek. Na het invullen van de test krijgt de bewoner een woonadviesrapport met alle verbeterpunten en concrete oplossingen. Daarmee kan de bewoner concreet aan de slag.

De gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond bieden de Huistest aan hun inwoners aan. Hiervoor wordt samengewerkt met Mensenwerk Hogeland.

Op huisbezoek

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die op afspraak op huisbezoek willen gaan bij oudere inwoners in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum of Eemsmond en samen met hen een huistest van Mijn Huis op Maat in te vullen.

Het doel van dit huisbezoek is om bewoners te informeren over woningaanpassingen om zo lang mogelijk comfortabel en veilig in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor is een vragenlijst beschikbaar vanuit de Huistest.

Aan de hand van de vragen kunt u samen met de bewoner de woning doorlopen en adviseren over het optimaliseren van de woning passend bij de wensen en situatie van de bewoner. De uitkomst van het huisbezoek verwerkt de vrijwilliger via de website MijnHuisOpMaat.nl tot een woningadvies. Dit advies wordt vervolgens naar de bewoners gestuurd. Na enkele weken neemt de vrijwilliger contact met de bewoner op om navraag te doen of alles voldoende duidelijk is.

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om met mensen om te gaan. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat u privacy van inwoners belangrijk vindt.

Voor de start van het project krijgt u een training zodat u goed geïnformeerd aan de slag kunt gaan. Een huisbezoek duurt ongeveer 1 uur,  het opstellen van het advies duurt ook 1 uur.
Verwacht wordt dat per vrijwilliger ongeveer 2 huisbezoeken per maand gaan plaatsvinden.

Wat zoeken wij?

Vrijwilligers die de volgende taken kunnen oppakken:

  • telefonisch contact leggen met inwoners die zich hebben aangemeld
  • op huisbezoek gaan en invullen van de huistest in samenwerking met de bewoner
  • huistest thuis via computer uitwerken en laten opsturen naar de bewoner
  • eenmalige training rondom huistest en woningaanpassingen volgen

U beschikt over de volgende eigenschappen:

  • u bent persoonsgericht: op het niveau van de bewoner kunnen communiceren
  • u heeft praktisch inzicht en denkt oplossingsgericht
  • u heeft ervaring met, en toegang tot een computer met internet
  • u bent communicatief vaardig

Meer informatie of aanmelden?

Voor vragen en aanmelding als vrijwilliger kunt u terecht bij Tjeert Poelman, t.poelman@demarne.nl, telefoonnummer 0595 575500.

2018-10-09 Huisbezoek woonadvies