Nieuwsbericht Gemeentebestuur feliciteert Arjen Robben

Gepubliceerd op: 17 december 2014

In een gelukstelegram feliciteert het Bedumer gemeentebestuur Arjen Robben met de uitverkiezing tot Sportman van het Jaar 2014. De voetballer uit Bedum haalde die titel gisteren binnen. Robben is de vierde voetballer die die titel in de wacht sleept; illustere namen als Abe Lenstra, Johan Cruijff en Ruud Gullit gingen de Bedumer voor.  In de gelukwens spreekt het gemeentebestuur van 'een prachtige parel aan de ketting' en van 'een meer dan welverdiende en een passende bekroning van een schitterend sportjaar'.

Arjen Robben was gisteren in verband met verplichtingen met zijn club Bayern München niet bij de verkiezing aanwezig; zijn ouders namen de Jaap Eden Award tijdens het Sportgala van NOC*NSF in ontvangst. Het Nederlands voetelftal, waarin Robben een prominente rol speelt, werd verkozen tot Sportploeg van het Jaar.

Wethouder van Sportzaken Jan-Willem van de Kolk van Bedum is verheugd over de verkiezing van de geboren Bedumer: "Arjen Robben heeft natuurlijk een geweldig jaar achter de rug. Bij Bayern München en in het Nederlands elftal is hij van onschatbare waarde. Robben is wereldster; de uitverkiezing is dan ook niet meer dan terecht. Dat zijn naam vaak in één adem wordt genoemd met zijn oude woonplaats is geweldige promotie voor Bedum. Arjen Robben is een grandioze ambassadeur voor de gemeente."Arjen bedankt!