Nieuwsbericht Gemeente peilt mening bewoners over vernieuwing Stationsweg/Wilhelminalaan

Gepubliceerd op: 22 juli 2011

Bedumers kunnen tot woensdag, 27 juli, aangeven hoe ze over de herinrichting van de Stationsweg en de Wilhelminalaan in Bedum denken. In de Noorderkrant van 13 juli stond een vragenlijst die kan worden ingevuld en opgestuurd.In 2008 en 2009 zijn beide wegen opnieuw ingericht. De oplevering van het werk had halverwege 2009 plaats. Het meest noordelijke deel van de Wilhelminalaan wordt nog onder handen genomen. Het wachten is daar op de nieuwbouw die op het voormalige gasfabrieksterrein wordt gerealiseerd.

Aanpassingen nodig?

Doel van de operatie was de verkeersveiligheid vergroten, de leefbaarheid voor de bewoners verbeteren en het winkelgebied aan de Stationsweg aantrekkelijker te maken. De gemeente wil nu weten of die opzet in de beleving van de inwoners geslaagd is. Met de resultaten van de vragenronde wil het gemeentebestuur kijken of er nog aanpassingen nodig zijn.

Het gemeentebestuur is vooral benieuwd naar de vraag hoe de Bedumers tegen de verkeersveiligheid op de beide wegen aankijken. Om die te bevorderen, is de maximum snelheid na de herinrichting verlaagd van 50 naar 30 kilometer. Ook is de rijbaan aanmerkelijk versmald.

B. en w. willen aan de hand van de enquêteresultaten kijken of er aanvullende maatregelen nodig zijn om de verkeersveiligheid nog verder te vergroten Overigens wil het gemeentebestuur niet tornen aan zaken als de huidige wegbreedte en de hoofdinrichting. Maar kleine aanpassingen zijn mogelijk.

Bedumers kunnen hun mening tot 27 juli aanstaande kenbaar maken. De resultaten worden na de zomervakantie bekend gemaakt.