Nieuwsbericht Gemeente Bedum krijgt openluchtbad, gemeente Ten Boer een overdekt bad

Gepubliceerd op: 17 april 2012

Vanaf 1 mei 2012 beschikken de inwoners van de gemeente Bedum over een openluchtbad. De inwoners van de gemeente Ten Boer en omgeving krijgen er op hun beurt een binnenbad bij. Hiermee is een lang gekoesterde wens voor beide gemeenten in vervulling gegaan.

Zwembad de Beemden en Openluchtbad de Blinkerd zijn een unieke samenwerking aangegaan. Deze samenwerking houdt in dat abonnementhouders voor Openluchtbad de Blinkerd voor slechts € 3,- per bezoek gebruik kunnen maken van Zwembad de Beemden. Daarnaast zijn de 12-badenkaarten van de Blinkerd geldig in de Beemden en de 10-, 25- en 50-badenkaarten van Zwembad de Beemden in Openluchtbad de Blinkerd.

Extra zwemmogelijkheid voor alle weersomstandigheden

Met deze samenwerking willen de zwembaden de inwoners van beide gemeenten extra zwemmogelijkheden bieden voor alle weersomstandigheden. Hierbij hopen de zwembaden uiteraard ook meer bezoekers te trekken. Daarnaast zijn de directies van zowel Zwembad de Beemden als Openluchtbad de Blinkerd van mening dat zwembaden elkaar niet moeten beconcurreren, maar elkaar juist moeten steunen en meer moeten samenwerken. Momenteel wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de samenwerking tussen de beide zwembaden verder uit te breiden, o.a. op het gebied van zwemlessen, doelgroepactiviteiten en personeel.

Openluchtbad de Blinkerd is vanaf 28 april weer geopend, de voorverkoop van abonnementen start op maandag 23 april. Voor meer informatie over beide baden: www.beemden.nl en www.zwembadtenboer.nl