Nieuwsbericht Geen verandering in huishoudelijke hulp BMW-DEAL gemeenten

Gepubliceerd op: 04 december 2013

Inwoners die gebruik maken van huishoudelijke hulp in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, De Marne en Winsum kunnen in 2014 hun huidige hulp behouden. De zeven gemeenten hebben de huishoudelijke hulp samen aanbesteed en gegund aan de huidige aanbieders TSN (met onderaannemer De Hoven), Zonnehuisgroep Noord (met onderaannemer De Hoven), Beter Thuis Wonen en ’t Gerack. Zij gaan een overeenkomst aan voor één jaar. De gemeenten kunnen dit daarna eenmalig één jaar verlengen.

Wet maatschappelijke ondersteuning

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verplicht gemeenten om voorzieningen te treffen voor mensen die beperkt zijn in hun zelfredzaamheid en deelname aan de maatschappij. De voorzieningen moeten het hen mogelijk maken om onder andere het huishouden te kunnen doen. Het doel is ervoor zorgen dat iedereen in staat is om te kunnen leven in een schoon en leefbaar huis.

Wijzigingen Wmo

De nieuwe overeenkomst geldt voor één jaar, omdat vanaf 2015 de Wmo verandert. Hoe de Wmo er vanaf 2015 exact uit gaat zien, is pas volgend jaar bekend.