Nieuwsbericht Erepenning Bedum voor bakker Klaes Hoekstra

Gepubliceerd op: 25 maart 2015

Bakker Klaes Hoekstra uit Bedum mag zich sinds gisteren houder van de erepenning van de gemeente Bedum noemen.  De ondernemer (1954, Leeuwarden) kreeg dat op de algemene ledenvergadering van de Bedumer bedrijvenvereniging te horen van burgemeester Henk Bakker. Klaes Hoekstra vestigde zich in 1984 in Bedum. Hij bouwde zijn bakkerij uit tot een succesvolle onderneming. De klantenkring komt niet alleen uit Bedum; ook in de regio geniet de ambachtelijke bakkerij  bekendheid.  Hij levert aan verschillende bakkerszaken  in de omgeving. Klaes Hoekstra besloot onlangs het bedrijf over te doen aan het echtpaar Jacobs. Hij blijft voorlopig  wel hand en spandiensten aan zijn opvolgers verlenen. De bakkerij heeft ongeveer 20 personeelsleden in dienst.

Hoekstra geldt als een spraakmakende ondernemer. Hij kwam geregeld in het nieuws met bakkersproducten die inspeelden op de actualiteit.  Zo brengt hij rond Valentijnsdag 'broodjes liefdesverdriet' op de markt. In 2009 verkocht hij 'pandemiebroodjes'. Daarmee speelde hij in op de Mexicaanse griep die toen heerste.

Innovatieve en betrokken ondernemer

Hij geldt als een innovatieve en creatieve ondernemer. In de bakkerswereld geniet hij landelijke bekendheid. Hoekstra schreef een boek ('Wereldberoemd in Bedum en omstreken')  waarin hij zijn visie op marketing, reclame en verkoop uiteen zet. Ook schreef hij tweewekelijkse columns voor het dagblad De Telegraaf. De Bedumer bakker is maatschappelijk betrokken. Hij sponsort veel activiteiten in Bedum. Hij is initiator van de succesvolle Bedumer Winterloop. De laatste editie van dat evenement leverde rond de 45.000 euro op ten bate van het KWF.

Burgemeester Henk Bakker noemde hem in de bijeenkomst van de bedrijvenvereniging 'een Bedumer Fries en een voorbeeld dat navolging verdient'. Ook wees hij op de 'promotionele waarde' van de inventieve bakker voor Bedum.

Klaes Hoekstra zal nog even op de erepenning en de bijbehorende versierselen moeten wachten; zijn vertrek overrompelde het gemeentebestuur enigszins. De penning moet nog worden aangemaakt. De verwachting is dat Hoekstra heel binnenkort in zijn winkel van het kleinood kan worden voorzien.