Nieuwsbericht Er gaat niets boven vrijheid!

Gepubliceerd op: 31 maart 2016

De start van de Nationale  Viering van de Bevrijding  op 5 mei  vindt elk jaar in een andere provincie plaats. Dit jaar is de beurt aan Groningen. De provincie Groningen organiseert diverse activiteiten op 5 mei, in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de gemeente Groningen.

Gratis bevrijdingsontbijt

De dag begint om 9.30 uur met het gratis bevrijdingsontbijt op de Grote Markt, waar alle Groningers welkom zijn. Tijdens het ontbijt zijn er op grote schermen beelden te zien van de bevrijding en zijn er optredens van het 4 Mei-Projekt en van het koor New Life. U bent van harte uitgenodigd hier bij aanwezig te zijn. Vier de vrijheid in Groningen en  meld u snel aan via www.provinciegroningen.nl/5mei.

5 mei-lezing door journalist Thomas Erdbrink

Om 11.00 uur begint in de Stadsschouwburg de 5 mei-lezing, deze keer gehouden door journalist Thomas Erdbrink. Hij is sinds 2002 correspondent in Teheran, Iran. De lezing is een moment van bezinning, voorafgaand aan de vele festiviteiten in het land. U bent van harte welkom bij deze lezing. Er is een beperkt aantal gratis plaatsen beschikbaar. Opgeven hiervoor kan ook via www.provinciegroningen.nl/5mei. U kunt zich aanmelden tot en met 15 april.

Aansluitend, om 13.00 uur, ontsteekt premier Mark Rutte het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark. Daarmee geeft hij het startsein voor alle festiviteiten in het land..

Ga voor meer informatie naar www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl  en  www.debevrijdingvangroningen.nl.