Nieuwsbericht Eerste Waarderingsroos uitgereikt aan vrijwilligersgroep

Gepubliceerd op: 26 oktober 2017

Maandag 16 oktober werd in zorgcentrum "Alegunda Ilberi" in Bedum de eerste Waarderingsroos van de gemeente Bedum uitgereikt door wethouder Menne van Dijk. Een jury koos de vrijwilligers-wandelgroep van dit zorgcentrum uit alle inzendingen. De gemeente Bedum wil met deze waarderingsroos haar waardering laten blijken voor vrijwilligersgroepen.

Maandagmiddag wandelmiddag

Elke maandagmiddag wordt er met en voor bewoners een (rolstoel)wandeling georganiseerd, met steeds een andere route en pauzeplaats. Zo ook op 16 oktober. Bij terugkomst wachtte een verrassing  de Waarderingsroos. In een kring van bewoners en vrijwilligers sprak Menne van Dijk zijn grote waardering uit voor de wandelgroep.

De groep is gestart in 2015, op initiatief van voormalig huisarts Joost Boskamp. Sindsdien wordt er,  als het weer het toelaat, gewandeld met bewoners. Vanuit Alegunda zorgt Lydia de Poel voor een goed georganiseerde "koppeling" van vrijwilligers en bewoners. Hoezeer deze activiteit wordt gewaardeerd, blijkt uit een uitspraak van één van de bewoners: "Voor mij is maandag de mooiste dag van de week, want dan gaan we gezellig met z'n allen op pad!"

De wethouder overhandigde naast een grote witte roos een oorkonde en enkele waardebonnen aan de heer Boskamp, de vrijwilligers ontvingen een kleinere roos en een mini-oorkonde, Alegunda trakteerde op een hapje en een drankje. De heer Boskamp sprak namens de groep zijn dank uit voor de blijk van waardering en benadrukte, dat de vrijwilligers er plezier in hebben omdat ze ervaren hoe plezierig de bewoners de uitstapjes vinden. Enkele foto's van de wandelgroep en van de uitreiking, gemaakt door Peter Russchen, zijn vanaf 23 oktober a.s. te zien in de bibliotheek van Bedum.

Volgende ronde

De Waarderingsroos is een nieuw initiatief van de gemeente Bedum,. Elke twee maanden wordt een ander initiatief  gewaardeerd. Iedereen kan een groep aanmelden: via een formulier (in de bibliotheek) of via de site www.welzijnbedum.nl. Tot en met 30 november kunnen vrijwilligersgroepen worden aangemeld voor de komende ronde. In de tweede ronde kunt u uw favoriete vrijwilligersgroep aanmelden t/m 30 november a.s., In december wordt bekend wie de tweede Waarderingsroos ontvangt. De gemeente roept iedereen op aan de verkiezing deel te nemen.

Uitreiking waarderingsroos oktober 2017

Waarderingsroos groepsfoto oktober 2017