Nieuwsbericht Een gratis brandveiligheidscheck bij u thuis?

Gepubliceerd op: 18 september 2013

Wilt u weleens weten hoe brandveilig uw huis is? Laat dan een gratis brandveiligheidscheck door uitvoeren bij uw woning door de brandweer. Er worden dan bovendien kostenloos twee rookmelders geplaatst.

In Nederland ontstaan er nog altijd 20 woningbranden per dag. Meestal in de woonkamer (45%), de slaapkamer (20%) of in de keuken (13%). Jaarlijks raken 600 mensen gewond, voornamelijk door het inademen van rook. Liefst 61% van woningbranden ontstaat door menselijk handelen.

Bij Brandweer Groningen staat voorlichting over brandveiligheid daarom hoog op de agenda. Om het aantal woningbranden te verminderen en ook om branden snel te laten ontdekken. Goed werkende rookmelders zijn daarom van levensbelang.   Tijdens de brandpreventieweken in oktober verzorgen de Groninger brandweerkorpsen daarom 100 gratis brandveiligheidschecks bij inwoners uit de gehele provincie.

Gratis check bij u thuis?

Hoe brandveilig woont u? Weet u wat u moet doen als er brand uitbreekt? Heeft u op de juiste plaats een goed werkende rookmelder hangen? Dit is uw kans om met behulp van een brandweerprofessional geheel vrijblijvend uw huis te controleren op brandveiligheid. U krijgt daarbij ook nog eens twee gratis rookmelders, deze worden kostenloos bij u thuis geplaatst.  

Opgave

U kunt zich aanmelden voor deze check door het formulier in te vullen op de website www.brandweer.groningen.nl/brandpreventieweken. Hierna neemt Brandweer Groningen contact met u op. De check zal ongeveer een uur in beslag nemen.