Nieuwsbericht Droom groot & denk mee

Gepubliceerd op: 02 februari 2017

Logo BMWE samen sterker
Op 1 januari 2019 gaan de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE) samen in één nieuwe gemeente. De gemeenteraden hebben hier unaniem mee ingestemd. Nu dit besluit er ligt kunnen we aan de slag om de nieuwe gemeente vorm te geven. En dat doen we samen met u, onze inwoners! We willen graag weten wat uw wensen, behoeften en ideeën zijn over de nieuwe gemeente. Daarnaast gaan we de komende tijd ook ondernemers, dorpsverenigingen en maatschappelijke organisaties om hun visie vragen.

Hoe kunt u meedenken? Tijdens een inloopsessie!

Denk met ons mee en ga in gesprek tijdens een van de inloopsessies die gehouden worden. U bent van harte welkom! De eerste inloopsessie vindt plaats op donderdag 9 februari a.s. van 17:00 tot 18:00 uur in de Schierstee in Wehe-den Hoorn, Warfhuisterweg 17. U kunt zich aanmelden via visie@bmwe-gemeenten.nl.

Meer informatie over de inloopsessie 

Op 23 februari en 23 maart komen op andere locaties nog twee momenten om mee te denken en te dromen. De exacte tijden en locaties worden z.s.m. bekend gemaakt. Welkom!

Enquête

We onderzoeken de wensen en behoeften van inwoners ook met een steekproef onder een doorsnede van de inwoners uit de 4 gemeenten. Zo hebben we een aantal inwoners gevraagd een vragenlijst in te vullen. Deze inwoners zijn willekeurig geselecteerd uit de inwonersbestanden van de 4 gemeenten. Zij hebben een brief gehad met daarin een persoonlijke inlogcode, waarmee ze via een online enquête hun mening kunnen geven.

Heeft u geen brief ontvangen, maar wilt u toch graag de enquête invullen? Dat kan: in uw gemeentehuis liggen vanaf donderdag 2 februari vragenlijsten met persoonlijke codes voor u klaar. U kunt de vragenlijst zowel online als op papier invullen. Dit kan nog tot en met 19 februari a.s.

Facebook

U kunt ook meedenken op onze Facebookpagina. We zijn benieuwd naar uw visie, ideeën, wensen en meningen. Like onze pagina op Facebook en nodig ook vooral uw buren, familie en vrienden die in een van de 4 gemeenten wonen hiervoor uit.

Mogen we op u rekenen? Met uw inbreng kunnen we prachtige plannen voor onze nieuwe gemeente maken!

Verzin jij de naam voor je nieuwe gemeente?

Vanaf 2019 ligt er boven Groningen een nieuwe, grotere gemeente. Bestaande uit de voormalige gemeenten Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond. Die krijgt ook een nieuwe naam. Verzin jij die?

Iedereen kan een naam voor de nieuwe gemeente indienen. Dat kan tot en met 7 februari. De gemeente is ook benieuwd waarom je vindt dat jouw naam past bij de nieuwe gemeente.